Test av Apple iPhone 6s 2016


Är Apple iPhone 6s den bästa mobiltelefonen på marknaden 2016? Eller finns det någon bättre smartphone och är iPhone 6s bättre än Apple iPhone 6 och Apple iPhone 6 Plus? Det går rykten om att produktionen av den minskar då efterfrågan inte varit lika hög som väntat.
Har det kommit några viktiga uppdateringar eller är det bara sådant som upphetsar tekniknördar eller är det till och med så illa att det faktiskt bara är på pappret, specifikationerna, det ser bra ut och inte i verkligheten? Flera erkända svenska källor så som mobil.se, MacWorld och Ljud & Bild har testat iPhone 6s under slutet av 2015 och kommit fram till liknade resultat.

Bäst i test


Utsidan skiljer sig inte mycket från tidigare modeller. iPhone 6s kan du få i rosa eller i guld. Dessutom finns det möjlighet att köpa en 6s med ett lagringsutrymme på 128 GB. Skalet i Iphone 6S är av en starkare aluminiumlegering än i iPhone 6. Kameran är utrustad med tolv megapixel. Du kan filma i 4k, vilket kan vara en fördel för framtiden om du vill redigera filmer eller liknade. Största nyheten är skärmen som kommer med funktionen 3d Touch som sedan tidigare fanns i Apple Watch Sport. 3D Touch känner av ditt tryck med fingret och levererar olika sorters information beroende på hur hårt du trycker och på så sätt kan genvägar till olika funktioner i appen uppnås. Du finner Apples A9 processor och ios 9 i telefonen.

När Mobil testade Apple iPhone 6s i oktober 2015 hade man förväntningar på den. Trots att iPhone 6s har högre prestanda än föregångaren är skillnaden knappt märkbar undantaget nedladdningstiden för krävande spel som går mycket fortare än med iPhone 6 och rörelseprocessorn M9 som gör att Siri kan göra sitt jobb även när telefonen laddas. iPhone 6s använder det nya operativsystemet ios 9, vilket tyvärr innebar att testpersonen upplevde att de nya funktionerna istället för att underlätta mobilanvändandet försvårade det.

Beträffande kameran upplevde man i detta test att bildkvaliteten inte förbättrats trots att man ökat antalet pixlar med fyra från åtta till tolv. Kameran på iPhone 6s är ändå inte i klass med de bästa mobilkamerorna på marknaden i dag. Tidningen mobil uppfattade funktionen Live Photos som den bästa nyheten för iPhones i och med 6s:s kamera. Med funktioen Live Photos kan du filma samtidigt som du tar stillbilder, men filmerna kan bara visas på nyare Apple produkter med Ios 9. Allra mest uppskattades i testet telefonens fotolampa för selfies. Den gör att motivet belyses så att det blir naturliga hudtoner oavsett bakgrundsljus. Kamran i övrigt ses i testet som en av de största besvikelserna och sämsta egenskaperna med iPhone 6s.

Testaren finner funktionen 3D Touch som funktionell men svåranvänd i början och en större förutsägbarhet, utveckling samt stöd hos fler appar efterfrågas. Batteritiden är fortfarande usel liksom tidigare modeller och man bör inte vara för långt borta från laddaren.

Slutsats: skillnaden mellan iPhone6s och iPhone 6 är för små för att motivera ett köp av den nyare varianten. Men finns det någon fördel att istället välja iPhone 6 plus? Du kan välja mellan:

  • iPhone 6

  • iPhone 6 plus

  • iPhone 6s

  • iPhone 6s plus


Fördelar med iPhone 6s plus


iPhone 6s finns också som en större plus variant. En större skärm är en fördel när man vill surfa, skriva på skärmen och använda telefonens kamera-och videofunktioner, men det medför också att telefonen är klumpigare än 6s och dyrare.

6s plus har som sagt en större och bättre skärm på 5.5 tum. den har också mer batteritid eftersom den rymmer ett större batteri och en mer avancerad kamera än 6s utan att för den skull sakna någon av de nyheter 6s kom med så som pekskärmen 3d touch, mer pixlar och A9- processorn. Pekskärmen kommer mer till sin rätt på plusvarianten i och med den större skärmen som annars kräver tvåhandsgrepp för att navigera. Men tyvärr finns det ju inte mycket stöd för tekniken hos appar utanför Apples egna appar.

Även i testet av plus varianten som MacWorld utförde under oktober 2015 uppskattades selfie-kameran som uppgraderats. I testet konstaterar man också att iPhone 6s plus tar skarpare bilder än sin föregångare iPhone 6 plus. Man saknar dock mer medföljande lagringsutrymmer för att kunna ta filmer i 4k. 6s plus skiljer sig ifrån föregående modell och den utan plus i och med att den har optiskt bildstabilisator som de andra två modellerna saknar, vilket bland annat ger mindre skakiga videofilmer. Men mörka bilder är fortfarande gryniga.
I testet efterfrågas smalare kanter för att telefonen skall ha en smidigare form. MacWorld ger telefonen utmärkelsen "Bra köp" och betyget nio av tio möjliga.

iPhone 7

Rykterna går att uppföljaren iPhone 7 kommer att kunna laddas trådlös, vilket vore en grym förbättring. Det verkar sannolikt i och med att tekniken redan används i Apple Watch. Rykterna säger vidare att iPhone 7 kommer med brusreducering i såväl telefonen som i hörlurar som man kan köpa till dock ingår brusreduceringen inte i de medföljande lurarna. Den senaste versionen av iPhone väntas också bli vattentät. Sist men absolut inte minst kan den komma med en lagringskapacitet på 256 GB.

 

Läs test innan du lägger hela ditt liv i en ny mobiltelefon


Mobiltelefonen har blivit oumbärlig för de flesta av oss. Mobilen används bland annat till att skicka SMS och MMS, lyssna på musik, spela spel, fotografera, surfa och naturligtvis att ringa med. Förutom Gps-funktionen kan man med mobiltelefonen också lokalisera sina barn i affären genom att ringa på deras mobiltelefon. Kort sagt kan du lägga hela ditt liv i en mobiltelefon. Inte undra på att det är så viktigt att köpa en mobil man verkligen trivs med. Därför är det så viktigt att läsa test och användarrecensioner innan köp. Betyg ger också en god inblick i vilken mobil som egentligen är bäst.
Det finns mängder med mobil- och iPhone-tillbehör så som appar och otaliga modeller av telefoner. Genom att läsa testvinnare.se:s referat av test får du hjälp på vägen att köpa bästa mobil för dig. Du får bland annat reda på om den är användarvänlig, om den har en bra och ljusstark skärm hur lång samtalstiden är och om kameran är bra. Dessutom vill man innan köp av en telefon veta om mobilens lagringsutrymme och batteritid är tillräckliga.

Mobiltelefonen under ständig utveckling - Smartphone


När de första egentliga mobiltelefonerna dök upp på 90-talet kallades de för Yuppinalle. Yuppinallarna var stora som Walkie-talkies och fungerade enbart som telefon. Sen krymte de och krymte de så att man förla dem hela tiden. Nu är det modernt med stora mobiltelefoner igen, men inte á la 90-tal, nej nu är de platta med stora skärmar och kallas gemensamt för Smartphones.  Nu kan du ha med dig alla livsnödvändigheter överallt eftersom du kan surfa, spela iphonespel, mejla, lyssna på musik, se på film och filma med smartphonen. Dessutom har du tillgång till massor med intressanta och bra såväl android appar eller iphone appar. Är Android-mobiler och iPhones smarta? Läs test och se vad du tycker.

iPhone 5s - BÄSTA MOBILTELEFON


När det kommer till att välja ut bästa mobiltelefonen tänker många direkt på iPhone. Många skulle säga att iPhone 5S är bästa mobilen idag. Frågan är om du är beredd att hålla med?

Apple iPhone 5S har ett mycket bra betyg på testvinnare. De tar hem första platsen bland smartphones i detta test med sin 94 poäng av 100 i betyg före iPhone 4s som har 92 poäng.

iPhone 5s är en välbyggd & smidig mobil som ser ut som den tidigare modellen iPhone 5 men som har bättre stöd för 4G och en bättre kamera än föregångaren dock fortfarande inte lika bra prestanda som konkurrenternas kameror.
A7-processorn håller mycket hög prestanda vilket gör 5S mycket snabb. Den var betydligt snabbare än så väl andra iPhones som än konkurrenter som HTC One.
Kul är också videokamerans "långsam" som är ett slowmotion läge. Den har liksom andra iPhones bra appar. 5S har en lång batteritid. iPhone 5S har utrustats med Touch ID vars nödvändighet och användbarhet det råder delade meningar om, men den innebär i alla fall att du kan ha din mobil skyddad från andra genom att du smidigt använder ditt fingeravtryck för att låsa upp den istället för en kod.

Helt klart Apples bästa mobiltelefon. Men dyr..... Dyrast är förstås iPhone 5S med 64 GB och billigast är iPhone 5S med 16 GB. Om du vill gå en medelväg skall du köpa Iphone 5S med 32 GB. Är du ute efter en budget mobil kan du testa Apple iPhone 5C som är betydligt billigare.

Svenska källor som testat iPhone 5S


MacWorld har också testat iPhone 5s och menar att det är ett bra köp och ger den maxbetyg med 5 av 5 möjliga.
Tidningen Metro ger 5s bara 4 av 5 möjliga i betyg.
PC för alla ger iPhone 5S utmärkelsen "bra val" och ett betyg på 8 av 10 möjliga.
Ljud & Bild sätter 6 stjärnor av 6 i betyg till iPhone 5S.

Apple iPhone 4 är också en av de bästa mobiltelefonen. iPhone 4 test finns det många av och den ligger i topp på mobiltelefonligan i popularitet. Denna mobil från Apple har ett betyg på 93 av 100 på testvinnare, men det är Apple iPhone 4S som länge var professionella testares favorit. Den har ett lägre betyg men i gengäld utnämnts till testvinnare fler gånger. iPhone 4s finns med 8 GB, 16 GB och 32 GB. Tester visar att 4s är en stryktålig och snabb mobiltelefon med en mycket bra skärm och kamera. Den får dock konkurrens i testerna av efterföljaren Apple iPhone 5. iPhone 5 har en något bättre kamera och är något tunnare än iPhone 4s, men så mycket mer skiljer det inte. Nej det var med nästa modell Apple iPhone 5S som Apple lyckades att ännu en gång komma med en av de bästa mobiltelefonerna.

Att äga en iPhone har blivit lite av en status men även mobiltelefoner från Samsung, Nokia och Sony Ericsson kommer högt i popularitet. Vad sägs om Nokia Lumia 920Samsung Galaxy Ace eller Sony Xperia SP som alla klarat sig bra i tester. Visst är det något speciellt med en iPhone men är priset motiverat? Apples telefoner har generellt mycket bra bildkvalitet och är väldigt lättanvända men har mindre skärmar än många av konkurrenternas mobiler så som vanligt är det en smaksak.

 

Sök Mobil

Funktioner
Max Frames Per Second
Megapixel kamera

Kontakten med servern dröjer.
Ditt val har sparats så du kan fortsätta göra urval.

Mobil test

 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

Namn
Pris
Betyg
 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

CAT B15Q Dual SIM

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
Robust och överraskande bra smartphone CAT B15 var CAT mobiles första riktiga försök i smartphone segmentet. Tidigare telefoner från CAT liknade mest välutrustade Läs mer...

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Nokia Lumia 630

Testvinnare:  
Expertbetyg: 71/100
Budget Windowsmobil Lumia 630 är en smartphone i lågprissegmentet och sett till detta är det en riktigt bra mobil man får. Windowsmobilen 630 går också att få Läs mer...

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Apple iPhone 5 64GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 89/100
"...köpvärd uppgradering från iPhone 4S.   Inför lanseringen av iPhone 5 gick ryktena på nätet åter på högvarv. Och denna gång visade de sig vara sanna. Till skillnad från iPhone 4S som blev lite..." [Bild & ljud hemma]
Alla test (47)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

HTC One 32GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 87/100
"...162 poäng till HTC One. Rejäla skillnader med andra ord. Och detta beror förstås på att HTC One har den i särklass hetaste processorn på marknaden just nu: Qualcomms Snapdragon 600 med 4 kärnor på 1,7..." [PC för alla]
Alla test (46)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Huawei Honor

Testvinnare:  
Expertbetyg: 71/100
"...kontakter.    I praktiken fungerar det så att sms från telefonnummer du själv valt ut inte kan läsas utan att ett speciellt lösenord matas in. Samma sak gäller samtalshistoriken från..." [mobil]
Alla test (12)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Normalpris 1260:-
Bästa pris 1230:-

CAT B100

Testvinnare:  
Expertbetyg: 60/100
Mobiltelefonen CAT B100 är telefonen för dig som gillar lite tuffare tag. Cat B100 uppfyller militära vattentäthets, damm- och stötkrav och tål att vara i vatten under Läs mer...

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

HTC One S

Testvinnare:  
Expertbetyg: 87/100
"...direkt tillgång till dina egna och alla kontakters bilder i Facebook, Dropbox, Flickr, Picasa och Skydrive. Dessutom kan man ansluta trådlöst till mediaservrar. Med en hyfsat snabb uppkoppling kan man..." [mobil]
Alla test (28)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Blackberry Q5

Testvinnare:  
Expertbetyg: 69/100
BlackBerry Q5 review: The apprentice Q5 har ett bra pris jämfört med q10. Men den har heller inte lika många avancerade funktioner. GSM Läs mer...

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Normalpris 3298:-
Bästa pris 3190:-

LG Nexus 5 32GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 89/100
"...gränssnitt, men allt är inte perfekt. Design Nexus 5 byggs av LG och påminner lite om LG G2, men här sitter knapparna inte på baksidan, utan som ”vanligt” på sidorna. Baksidan består av en..." [PC för alla]
Alla test (16)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Normalpris 3673:-
Bästa pris 3655:-

Sony Xperia Z1

Testvinnare:  
Expertbetyg: 86/100
"Frågan är om jag ska kopiera min recension av Xperia Z1 och bara lägga till Compact efter produktnamnet. Men det gick ju inte riktigt visade det sig. För det finns..." [PC för alla]
Alla test (16)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Normalpris 2990:-
Bästa pris 2490:-

Sony Xperia Z2

Testvinnare:  
Expertbetyg: 87/100
Test av Sony Xperia Z2 - evolution, inte revolution Det är inte länge sedan Sony Xperia Z1 kom ut på marknaden, men nu är det dags för efterföljaren. Den nya Xperia Läs mer...

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Normalpris 3921:-
Bästa pris 3245:-

Samsung Galaxy S4 16GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 89/100
Kraftfull och funktionsfylld, men gillar man den? Med Android-mobilen Galaxy S4 försöker Samsung följa upp den omåttligt populära och hyllade S3. Receptet är - som så ofta - starkare processor, hög Läs mer...

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Huawei Ascend Mate 7 16GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 82/100
"...6 plus plockade vi nuvarande smartphones med en storlek och prestanda liknar vår granskning prov för våra benchmark-jämförelser. Utmanarna är: LG G Flex, Samsung Galaxy Obs 3 SM-N9005," [Notebookcheck.net]
Alla test (3)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Huawei Ascend P7

Testvinnare:  
Expertbetyg: 74/100
"... Det är en bra kamera, men tvärtemot hur Huawei presenterade P7, det är inte den mest anmärkningsvärda som ute. Det är ganska snabb att fokusera, knäppa bilder (individuellt eller i burst-läge) och spara dem. Som" [Digital Versus]
Alla test (9)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Nokia Lumia 530

Testvinnare:  
Expertbetyg: 50/100
"... Utomhus, förbättras detta avsevärt, våra test fotografier ser mycket renare än den Moto E produktionen. Video kan endast bli skjuten med ett maximum av 848 x 480 och, som ett resultat, bilder ser inte" [PC Pro]
Alla test (3)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

HTC One SV LTE

Testvinnare:  
Expertbetyg: 78/100
"...de gjort av Android. I billäget som anpassar några vanliga funktioner och visar stora ikoner anpassade för att hanteras vid bilkörning har du enkel tillgång till musik, gps-navigering och samtal..." [mobil]
Alla test (13)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Sony Xperia ZL

Testvinnare:  
Expertbetyg: 72/100
"...huden över Google\'s Android operativsystem, men det icke\ 't verkar påverka prestanda. ZL vände i utmärkt riktmärke betyg över hela linjen, och förtjänar en topplaceringen bland de mest kraftfulla" [PC Magazine]
Alla test (7)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Huawei Ascend Y530

Testvinnare:  
Expertbetyg: 69/100
"... Men återigen, du får vad du betalar för, och för priset, en lätt kan vara nöjda med Y530, som ju kan köra de flesta program och vanliga spel som Angry Birds och Subway surfare utan" [Lyd & billede]
Alla test (5)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Normalpris 1200:-
Bästa pris 990:-

LG L Bello

Testvinnare:  
Expertbetyg: -
"...stora skillnader i design: L Bello ser ut som G3 S med smärre ändringar.LG\'s L Bello tävlar mot andra billiga smartphones, som HTC Desire 510, Nokia Lumia 630, Alcatel en" [Notebookcheck.net]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Huawei Ascend P1

Testvinnare:  
Expertbetyg: 78/100
"...När vi testar batteriet under videospelning med den inbyggda högtalaren på full styrka ger telefonen upp först efter sex timmars skrålande, vilket får anses som riktigt bra. Ett bra batteri i en..." [mobil]
Alla test (12)

Visa test

Visa produktinfo

Visa butiker

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
© Copyright 2004-2016 Testvinnare i Sverige
Med reservation för skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Mobil test på testvinnare.se