Kontakten med servern dröjer.
Ditt val har sparats så du kan fortsätta göra urval.

Iphone 6 test 2015

2015 ser lovande ut med iPad mini 3 och iPhone 6. iPhone 6 och iPad mini 3 är bland de senaste tillskotten från Apple. Mobiltelefoner och surfplattor från Apple hamnar ofta högt på önskelistan jämte en ny Oled-tv förstås. Det är något speciellt med Apples design som gör att en inbiten Mac användare exempelvis vägrar byta sin Mac-dator mot en PC, stationär dator eller laptop spelar ingen roll. Så håll till godo du som är en inbiten Apple fan och du som inte är det rekommenderas att testa!

iPhone 6 i jämförelse

iPhone 6 finns i olika modeller: iPhone 6 och iPhone 6 plus. Ingen av dem är billig jämfört med likvärdig androidmobil, men så är ju designen bättre också med sina fina rund kanter även om de två plastantennerna på baksidan inte är vackra precis. Trots antennerna är iPhone 6 både snyggare och mer användarvänlig än de flesta androider på marknaden idag.

iPhone 6 är super snabb, lite tunnare om än något tyngre än föregående modell Apple iPhone 5 och Apple iPhone 5S och har utrustats med längre batteritid (den klarade sig i två dagar i testet) och mobilens kamera har uppdaterats. 6:an har en större och bättre skärm med superbra färgåtergivning och som har mer svärta än tidigare iPhonemodeller vilket gör att dessa nya modeller är bättre på att visa bilder och videos. Den ökade skärmstorleken har också medfört att man får plats med fler ikoner på skärmen och kan se mer av webbsidorna. Operativsystemet har dock inte ändrats från iPhone 5 utan det är samma opertaivsystem som tidigare det vill säga IOS 8. Designen har också ändrats. Istället för iPhone 5:s raka kanter har nu 6:an rundade kanter, volymknappen har blivit oval och vilaknappen har bytt plats till den högra sidan. En stor designskillnad är att kameran nu sticker ut en bit, vilket gör att telefonen inte längre är helt platt.

Professionella tester av iPhone 6

Ljud & Bild har testat Apples nytillskott iPhone 6. De ger telefonen högsta betyg allt som allt och specifikt till användning, bildkvalitet och kvalitetsintryck.
Mobil.se som också har testat iPhone 6 tycker dock att mobiltelefonen är svår att styra med bara en hand.
MacWorld har också under 2014 testat iPhone 6 och ger den ett mycket gott betyg med sina nio av tio i betyg. Testarna tycker att den efter ett par dagars användning känns lätt att använda och uppskattar den nya designen, den stora skärmen samt att den har en mycket bättre kamera än tidigare iPhonemodeller.
MacWorld testade även iPhone 6 plus och ger denna iPhone betyg åtta av tio. Testarna upplevde 6 plus som enorm och svåranvänd med en hand. Testarna upplevde också funktionen Reachability som oförutsägbar vilket sänkte omdömet av telefonen. De uppskattade annars den enorma skärmen, den långa batteritiden samt det nya gränsnittselementet i landskapsläge.

Kameran i Iphone 6

Kameran ger riktigt bra bilder för att vara en mobilkamera och är en av de mest pålitliga och snabbaste på marknaden idag. Bilderna är i dagsljus skarpa med bra färger och i svag belysning är det mindre brus i bilderna än tidigare modellers bilder. Kameran har utrustats med Apples fokuspixklar vilket gör den otroligt snabb på att finna fokus även under videofilmning. Kameran har nu också fått ett kraftfullt slowmotion-läge.

Testarna på MacWorld uppskattar slowmotionläget, autofokusen samt ansiktsigenkänningen, landskapsläget och en optisk bildstabilisering. Testarna på MacWorld verkar tycka att kameran överlag är riktigt bra.

Kamera & Bild har testat iPhone 6:s och iPhone 6+ kamera och jämfört dem med konkurrenterna LG G3 , HTC One (M8), Nokia Lumia 1020, Samsung Galaxy S5 och Sony Xperia Z3. Testarna kommer inte med ett utlåtande utan låter läsaren själv bedöma testresultaten.

iPhone 6 eller iPhone 6 plus - vilken är bäst?

Det är inte mycket som skiljer mellan 6 och 6 plus de har samma processor och minne men iPhone 6 plus fördelar är att den har:

  • högre upplösning (HD) på sin skärm
  • en skärm som mäter hela 5.5 tum medans Apple nöjt sig med att ge iPhone 6 en skärm på bara 4.7 tum, vilket i och för sig är större än iPhone 5. 6
  • en 1080p-display vilket är samma som en hd-tv 
  • en så stor skärm som gjort det möjligt med ett tangentbord med fler extrafunktioner än vad iPhone 6 kan ha.
  • Apple har utrustat iPhone 6 plus med ett bättre batteri än övriga iPhones.
  • en bättre kamera framförallt i dåliga ljusförhållanden då den optiska bildstabiliseringen minimerar brus i mörk omgivning.

Till dess nackdelar hör att den har:

  • en bredd som är 14 mm bredare än 6:an, vilket gör plusvarianten svår att använda med bara en hand. Plusvarianten kräver också större händer för att kännas bekväm. iPhone 6 plus blir som ett mellanting mellan en iPad och en mobiltelefon
  • en mer metallisk samtalston
  • ett användargränssnitt som faktiskt är lite svåranvänt då alla apparna ännu inte är anpassade till den förbättrade upplösningen. Dessa iPhoneappar blir därför aningen suddiga. Men nya anpassade appar ser suveränt bra ut och äldre appar skalas upp bra.

Slutsats:

iPhone 6 passar för de allra flesta med snygg design, mycket bra batteritid och prestanda. Välj plusvarianten om du är ute efter att använda telefonen mer som en iPad annars fungerar iPhone 6 bättre för de flesta.

 

Andra test från professionella källor

MacWorld Sverige (se) 2014 -
Testvinnare.se (se) 2014 -
PC Pro (uk) 2014 5/6
Notebookcheck.net (de) 2014 -
AnandTech (us) 2014 -
Pocket-lint (uk) 2014 5/5
GSM Arena (bg) 2014 4.5/5
PC World (us) 2014 4.5/5
Digital Versus (uk) 2014 5/5
Lyd & billede (dk) 2014 6/6 Specielt anbefalet "Specielt anbefalet"  


 

Sök Smartphone

Spara sökning

Titel:

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
Copyright 2004-2020 Testvinnare i Sverige
Med reservation fr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Smartphone test p testvinnare.se