Kontakten med servern dröjer.
Ditt val har sparats så du kan fortsätta göra urval.

Apple iPad Mini

Testad av barn och proffs

Barn Test Apple iPad MiniEftersom en iPad Mini står högt på önskelistan hos barn idag och är billig i förhållande till prestandan, har Testvinnare låtit en 11-årig pojke testa Apples senaste surfplatta iPad Mini. Kanske är det ett hett presenttips till föräldrar. Men är denna surfplatta lämplig för barn? Det finns en uppsjö av recensioner av iPad Mini skrivna av vuxna för vuxna, men vad händer när man stoppar den i händerna på en 11-åring? Låt oss se hur ett barn använder iPad Mini. Nedan följer hans recension skrivna med egna ord efterföljt av testvinnare.se:s kommentarer och iakttagelser. Barn: Jag fick en iPad Mini i present av mina föräldrar som jag nu har testat i 3 dagar. När jag fick den blev jag väldigt glad. När jag hade satt på den så visste jag inget om den, så jag stängde av den till senare. Nästa gång jag satte på den så började jag utforska den genom att läsa vad det stod överallt på startskärmen och sen klicka där och DÅ hände det saker!

kamera som tar kort i båda riktningar

Barn: Jag upptäckte att man kan ta kort framåt och bakåt men inte med blixt. Det blir bra bilder tycker jag.
Testvinnare: Minin har två kameror men ingen blixt eller fotolampa. Den ger okej bilder under bra ljusförhållanden, men det är inget man köper för kamerans skull.
Ljud och Bild som också testat iPad Mini tycker att bildkvaliteten är i klass med iPhone 4 och IDG.se tycker att kameran tog bra bilder under rätt ljusförhållanden i deras test.

SPEL TILL IPAD MINI

Barn: Man kan ladda ner spel fast då behöver man ett konto med lösenord och användarnamn. Detta fick jag hjälp med. Testvinnare: För att kunna ladda ner spel till iPaden krävs ett konto i App Store och det kräver i sin tur att man anger ett kreditkort, även om spelet är gratis. Så i princip kan bara en vuxen gör detta första gången. Efter första gången är det dock jättelätt för barnet självt att ladda ner spelen och man kan sedan ta bort kreditkortet från applekontot. Gå in på inställningar, iTunes och App Store, sedan klickar du på "Apple-Id:". Gå sedan in på betalinfo och välj "Inget". Barn: Det finns många spel som är roliga, coola och häftiga. Många spel som går att spela på datorn går också att spela på ipad. Spel till ipad är roligare än dataspel och mycket lättare att spela för att man behöver inte musen. Jag rekommenderar dessa spel till iPad:
  • Clash of Clans handlar om att bygga sin stad och kriga. Coooooolt! .
  • Minecraft handlar om mycket, till exempel bygga, överleva och se upp för monster. Huuuuuu!
  • Hay day är också jätteroligt. Hay day handlar om att jobba på bondgården. Så roligt!
Testvinnare: Spelen till iPad Mini är roliga men inte så svåra och ganska ofta följer man ett givet spår. Många av spelen lämpar sig väl som tidsfördriv men är inget för spelentusiaster. Spelen för barn är lagom svåra. iPad Mini är inget prestandamonster och det märks genom att laddningstiderna blev lite längre när IDG.se körde krävande spel. Andra recensenter ger omdömet att dess snabbhet är likvärdig med en iPad 4.

iPad Mini appar

Barn: Att hitta appar är inte svårare på iPad än på datorn. Testvinnare: Att ladda ner appar till iPaden är lätt även för ett barn. Och det finns många appar att välja på! 275 000 appar för iPad finns det och dessutom kan man ladda ner över 500 000 appar som är för iPhone. Användarrecensioner visar att användarna tycker att apputbudet är så pass bra att bara dessa räcker för att rekommendera iPad Mini. Ljud och Bild märker att stora appar öppnar något långsammare men tycker att det är en bagatell.

Minis skärm håller måttet

Barn: Den har större skärm än en iPhone har och det är coolt att en den har touchskärm. Men det är dåligt att man kan klicka av misstag på skärmen. Som tur är händer det inte ofta. Surfplattans skärm är glansig men blir ändå inte kladdig så lätt. Skönt för det är ju inget roligt att hålla på och torka av hela tiden! Utomhus blänker den inte så som en dator. Testvinnare: Skärmen har varit föremål för en het debatt eftersom den inte har en förväntad retinaskärm men skärmen är i alla fall skarp, ljusstark och med samma upplösning som iPad 2. Eftersom skärmen är blank så behöver man vinkla plattan utomhus för att slippa reflexer och touchskärmen blir väldigt lätt kladdig, speciellt när barn använder den. Ljud och Bild anser också att det är en bra och ljusstark skärm med en färgåtergivning som är i klass med en Retina skärms. Dock kan man ibland se bildpunkterna på skärmen. Ljud och bild rekommenderar också till ett köp av skärmskyddet Smart Cover. IDG.se hade under sitt test av iPad Minis skärm inga problem med oavsiktliga tryckningar trots att tummen hamnade på skärmen då och då. IDG upplever det lätt att skriva på skärmen eftersom tummarna räcker till i stående läge.

En tunn liten surfplatta med snygg design

iPad Mini DesignBarn: iPad Mini känns rejält byggd och verkar inte gå sönder så lätt. Testvinnare: Intetsägande design, men snygg ändå. Smidigare och mer praktisk än en stor iPad. Ljud och Bild anser att iPad Mini känns lyxig och är stadig trots att den bara väger hälften av en vanlig padda som barnen kallar dem. IDG.se snålar inte heller med beröm över designen utan skriver att den både ser och känns fantastisk i handen. Den var så lätt och behändig att när testpersonen sedan plockade upp den stora iPaden kändes den klumpig.

Batterier och laddningstid

Barn: Den laddar inte så mycket som en dator kan göra exempelvis laddar den inte så mycket när man stänger av den. När man trycker på "stänga av-knappen" stängs allt ner på en gång. Så skönt. Testvinnare: Det går lika snabbt att surfa på Mini som på iPad 3. Barn: Jag tycker att batteriet håller länge. Testvinnare: Laddar man den under natten håller den hela dagen för 11-åringen. IDG.se imponeras av den långa batteritiden på tio timmar.

Omdömen

Barn: Den är cool, den har touchskärm och är stor jämfört med iPhone (jag tycker jag behöver den platsen för att kunna spela) men tillräckligt liten för att bära med sig. En iPad 2 är lite för stor för att bära med sig tycker jag. Det finns iPad 1, iPad 2, iPad 3 och iPad 4 men det är typ ingen skillnad mellan iPad Mini och en stor iPad. Den enda skillnaden jag upptäckte på min kompis 2:a är att Mini har mindre skärm. Spelen var lika bra på bägge. En iPad Mini är väldigt dyr men värd sin vikt i guld. Jag ger iPad Mini 5 av 5 möjliga stjärnor i betyg. Testvinnare: Vi gillar faktumet att den är så liten och behändig, mycket lättanvänd och den långa batteritiden samt lightning-kontakten som är en smart detalj som gör att du kan använda den tillsammans med dina andra ipadtillbehör. Testvinnare.se ger den betyget 88 av 100. Det är inte så konstigt att den har varit bäst i test tidigare och därmed erövrat 3 testvinster. Ljud och Bild ger Mini 6 av 6 i betyg och saknar egentligen bara en retina skärm. IDG.se Har jämfört ipad Mini med Androiden Google Nexus 7 och funnit dem likvärdiga. IDG.se har också testat den utan jämförelse och kunde då snabbt konstatera att den på många sätt är en riktig fullträff med högklassigt ljud som sällan uppnås i surfplattor. IDG hade dock gärna sett att skärmen varit en retinaskärm. Även M3 rekommenderar den och ger den utmärkelsen bra köp och 4 poäng av 5 möjliga. Användarna har på Prisjakt i sina användarrecensioner gett ipad Mini ett mycket bra betyg och menar att de hellre har ett bra pris än en retina skärm.

Andra test från professionella källor

Pricerunner (se) 2012 3/5
Bild & ljud hemma (se) 2012 6/6
mobil (se) 2012 68%
M3 (se) 2012 7
MacWorld Sverige (se) 2012 -
Stuff (uk) 2012 5/5 HOT BUY "HOT BUY"  
tech2 (in) 2012 7.5/10
Expert reviews (uk) 2012 5/5
Impulse gamer (au) 2012 8.5/10 Editor's Choice "Editor's Choice"  
Notebookcheck.net (de) 2012 89%
What Hi-Fi? Sound and Vision (uk) 2012 100/100
PC Pro (uk) 2012 5/6
Laptop Magazine (us) 2012 4 Editors' Choice "Editors' Choice"  
Pocket-lint (uk) 2012 4.5/5
Slash Gear (us) 2012 -
magnus.de (de) 2012 -


 

Sök Surfplatta & iPad

Minne
Operativsystem
Processork?rnor
RAM
Sk?rmuppl?sning

Spara sökning

Titel:

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Surfplatta & iPad test p testvinnare.se