Kontakten med servern dröjer.
Ditt val har sparats så du kan fortsätta göra urval.

Apple iPad Air 2

iPad Air 2 test

Nya surfplattan iPad Air 2 från Apple är den tunnaste och bästa surfplattan på marknaden i dag och det är en av de få saker som designmässigt skiljer den från Apple iPad Air 1 .Trots sin tjocklek på bara 6.1 mm har Air 2 en fantastisk prestanda och är nästan helt uppgraderad jämfört med iPad Air 1. Exempelvis har kameran fått en högre upplösning på 8 megapixlar, tvåan har en bättre processor som stödjer den snabba 802.11ac-wifi, samt bättre skärmteknik med antireflexbehandling, en fantastisk bildkvalitet och betrakningsvinkel på den 2048 x 1536 px skärmen. Dessutom har iPad Air 2 utrustats med Apple iPhone 6:s Touch ID (fingeravtrycksavläsare). I övrigt har denna super surfplatta en hög byggkvalitet, en vikt som sänkts med 32 gram jämfört med ettan till att nu bara väga 437 gram samt en batteritid på uppemot 10 timmar. iPad Air 2 är lätt att använda. Den känns lyxig med sin helt laminerad skärm och för att du kan välja om du vill ha din iPad Air 2 i guldfärg samt med 4G eller utan. Den blir något lättare om du väljer utan 4G (437 g jämfört med 444 g). Om man tar räknar bort de extra grammen så är det naturligtvis att föredra med 4G jämfört med utan eftersom du inte är beroende av wifi utan kan surfa överallt med valfri operatör iPad Air 2 har kanske sin största konkurrens i föregångaren iPad Air 1 men även android surfpalttor som Samsung Galaxy Tab Soch Sony Xperia Z2 är väldigt omtyckta bland så väl professionella testare som av konsumenter.

Test av bästa surfplatta

Aftonbladet ger iPad Air 2 full pott med fem plus av fem i sitt test och utnämner den till den vassaste surfplattan. MacWorld testade Apples iPad Air 2 i slutet av oktober 2014 beträffande bland annat uppgraderingen av surfplattans kamera och tyckte att iPad Air 2 får med mer detaljer i bilderna tagna med dess kamera än i bilder tagna med föregående års modell. Även ljud & Bild testade Apple iPad Air 2 i slutet av oktober 2014 och gav faktisk plattan ett totalbetyg på sex stjärnor av sex möjliga. Toppbetyget genererades framförallt på grund av dess bildkvalitet, funktionalitet, användning och byggkvalitet. Det vara bara ljudkvaliteten som inte riktigt levde upp till det bästa och därmed endast belönades med fem stjärnor av sex möjliga. Testarna i detta test tyckte vid testtillfället att det var den bästa surfplattan på marknaden och uppskattade även den lyxiga designen. När Ljud & Bild testade kameran blev bilderna tagna med den mer högupplösta utan grumligheter och grus. Bäst fungerade den i mörka omgivningar. Testarna tyckte att skillnaden var tydlig beträffande bildkvalitet jämfört med ettans. I och med att tvåan också väger mindre gör det det ännu lättare att använda dess kamera. Ljud & Bild testade även plattans snabbhet och blev imponerade när de såg att den var den klart snabbaste plattan på marknaden. I slutet av oktober 2014 bestämde sig även Mobil.se att genomföra ett test av iPad Air 2. Testet resulterade i utmärkelsen att mobil.se rekommenderar Air 2 samt 74% i totalbetyg. Betyget fördelade sig enligt följande: Uppkoppling och anslutningar 7/10, Media och skärm 7/10, System & program 7/10, Användarupplevelse 7/10 och det som skiljer sig åt i positiv bemärkelse nämligen Material & kvalitet som fick belönades med 9/10 i betyg. Testpersonen i detta test tyckte inte att tvåan uppdaterats så värst jämfört med ettan. Mobil.se uppskattar varken viktminskningen eller faktumet att denna iPad är tunnare. De hade hellre sett en mindre ram runt skärmen. Däremot uppskattar de att skärmen nu är matt med antireflex och håller hög prestanda samt att bildkvaliteten fortfarande håller hög kvalitet. Touch id-funktionen uppskattas men uppfattas som något svåranvänd. Den förbättrade kameran som ger bättre bild under dåliga ljusförhållanden tas emot positivt då det ger en stor fördel vid videosamtal.

Slutsats

iPad Air 2 är den tunnaste, snabbaste och bästa surfplattan i dagsläget. Dess prestanda är otrolig. Men eftersom även iPad Air 1 är en fantastisk bra surfplatta beträffande bland annat bildkvalitet behöver du bara uppgradera om du vill:

  • spela mycket grafiktunga spel eller appar
  • hålla igen på vikten
  • använda plattan mycket utomhus
  • ringa många videosamtal
  • fotografera med den
  • ha en smidig fingeravtrycksläsare som gör det enklare att låsa upp surfplattan och betala för appar med mera

Nackdelar:

  • Ljudet inte är lika bra som resten av surfplattan men ändå ok för att vara en surfplatta men har trots allt dynamik och tyngd.
  • Högt pris.
  • Går ej att utöka dess minne.

Testvinnare.se rekommenderar ett köp eftersom faktumet att iPad Air 2 är så tunn inte gått ut över prestandan utan bara förenklat att hålla den under längre perioder vilket underlättar spelande, filmtittande, surfning och långa videosamtal. Plattan är dock fortfarande för stor att ersätta en kamera. Men vill du absolut fotografera med din surfplatta så är detta ett mycket bra alternativ. Ljudet är inte överväldigande men det är ändå svårt att få bättre ljudkvalitet på en surfplatta idag så vill du lyssna mycket på musik genom din iPad istället för på en stereoanläggning med "riktiga" högtalare så rekommenderar vi även då Air 2. Kort och gott om det är en surfplatta du vill använda till att utöver surfande spela spel på, fotografera med eller lyssna på musik på är detta den bästa surfplattan du kan ha.

Andra test från professionella källor

Testvinnare.se (se) 0000 -
PC Pro (uk) 0000 -
Notebookcheck.net (de) 0000 -
GSM Arena (bg) 0000 -
Digitaltrends.com (us) 0000 9/10
PC Magazine (us) 0000 4.50/5 Editors Choice "Editors Choice"  
Pocket-lint (uk) 0000 5/5
AnandTech (us) 0000 -
Digital Versus (uk) 0000 5/5
Lyd & billede (dk) 0000 6/6 Specielt anbefalet "Specielt anbefalet"  


 

Sök Surfplatta & iPad

Minne
Operativsystem
Processork?rnor
RAM
Sk?rmuppl?sning

Spara sökning

Titel:

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
Copyright 2004-2020 Testvinnare i Sverige
Med reservation fr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Surfplatta & iPad test p testvinnare.se